Konto
00 zł
Twój koszyk
Brak produktów w koszyku...
zamknij

Szybka, darmowa wysyłka

Zamówienia złożone i opłacone do godziny 16:00 w dni robocze wysyłamy zawsze tego samego dnia, zawsze na nasz koszt!

Aktualności

Powrót

Mikser Artisan 5 /150

5KSM150PS
Mikser Artisan 5 /150Mikser Artisan 5 /150Mikser Artisan 5 /150Mikser Artisan 5 /150Mikser Artisan 5 /150
Kategoria I końcówki serii

Model, który wychodzi z oferty. Produkt fabrycznie nowy i nieużywany. Urządzenia mają pełne wyposażenie standardowe, fabryczną gwarancję i są wolne od wad konstrukcyjnych i lakierniczych.

  • kremowy
  • mandarynkowy
  • malinowy
Zamów i zapłać do 16:00, a towar wyślemy tego samego dnia darmową przesyłką.
24992949 złZadaj pytanie

Mikser KitchenAid powstał na początku ubiegłego wieku w Ameryce, z myślą o zastosowaniu w kuchni domowej. Od tego czasu był stale unowocześniany i ubierany w nowe kolory, dlatego pozostaje do dziś obiektem westchnień entuzjastów domowego gotowania i pięknej aranżacji wnętrz. Mistrzowska stylizacja artysty - konstruktora sprawiła, że znalazł się w Muzeum Sztuki Użytkowej w Nowym Jorku.

W całości wykonany z metalu, mocny i trwały, jest miniaturą cukierniczej maszyny zawodowej i mistrzem świata w ubijaniu. Jest pożądany jako świetne urządzenie nie tylko do wyrabiania wszelkich ciast z drożdżowym na czele, lecz także do tarcia, mielenia, przecierania i wałkowania oraz innych żmudnych czynności, zwykle dotąd wykonywanych ręcznie. Uchylna głowica ułatwia dostęp do dzieży oraz łatwą wymianę narzędzi miksera.

Dzięki możliwości współpracy z wieloma przystawkami, mikser planetarny KitchenAid zastępuje pracę kilkunastu urządzeń, zajmując przy tym miejsce jednego.

 

wyposażenie standardowe

 

Rózga (K45WW) - narzędzie do ubijania i napowietrzania lekkich mas

Mieszadło (K45B) - narzędzie do mieszania mas o gęstej konsystencji

Hak (K45DH) - narzędzie do wyrabiania wszystkich rodzajów ciast drożdżowych
 

Dzieża nierdzewna 4,8L z ergonomiczną rączką (K5THSBP)

Osłona dzieży z podajnikiem produktów (5KN1PS)

Firmowa książka kucharska KitchenAid


wyposażenie opcjonalne

Dzieża szklana 4,8L z pokrywką (5K5GB)

Dzieża 4,8L ze szronionego szkła (5K5GBF)

Dzieża ceramiczna 5KSMCB5 (różne kolory)

Dzieża 4,28L INOX (5K45SBWH)

Dzieża 3L INOX , bez rączki (KB3SS)

Mieszadło FLEX (5KFE5T) ze zgarniaczem

Pokrywki (KBC90N)

Pokrowce na mikser (5KSMCT1)

 

Miksery stojące KitchenAid współpracują z bogatą gamą przystawek. To, co dotąd wydawało się być zbyt pracochłonne, staje łatwe do wykonania.

Konstrukcja w całości metalowa  - gwarantuje solidność, trwałość i wytrzymałość
Dzięki konstrukcji z metalowego odlewu ciśnieniowego, miksery są niezwykle trwałe, wytrzymałe oraz stabilne, co dodatkowo wspomagają zamontowane w podstawie antypoślizgowe gumowe nóżki zapobiegające przemieszczaniu się mikserów po blacie, podczas miksowania ciężkich mas.

Bezpośredni napęd - zapewnia stabilną moc, cichą pracę i oszczędność energii
Napęd z silnika jest przenoszony bezpośrednio na narzędzia pracujące w dzieży i równocześnie na przystawki montowane na czole głowicy. Zamiast paska klinowego albo łańcucha, zastosowano do tego celu koła zębate, co zmniejszyło straty energii, zwiększyło trwałość mikserów, a ponadto przy porównaniu tych samych prac w wykonaniu mikserów  innych marek - wyciszyło je i zmniejszyło zużycie energii.

Planetarny ruch narzędzi - daje znakomitą efektywność napowietrzania, szybkość i dokładność
Miksery KitchenAid należą do tego samej grupy mikserów planetarnych, jakie są używane w produkcji piekarsko-cukierniczej. W tego typu mikserach narzędzie obraca się w dzieży ruchem złożonym: wokół własnej osi i jednocześnie w kierunku przeciwnym po jej obwodzie   (jak Ziemia wokół Słońca).

Dzięki zastosowaniu wyjątkowego, 67- punktowego system planetarnego mieszania KitchenAid, mikser ubija i napowietrza efektywniej, szybciej i dokładnej niż miksery planetarne innych marek. Śledząc drogę punktu wyznaczonego na jego mieszadle zauważymy, że zbliża się on aż 67 razy do ścianek dzieży podczas jednego cyklu, w którym mieszadło zrobi jeden obrót. Można przyjąć, że tym sposobem narzędzie w każdej sekundzie penetruje całą objętość dzieży, praktycznie nie pozostawiając martwych przestrzeni.

Po lewej - zasada ruchu planetarnego. Na środku - tor ruchu mieszadła w mikserze KitchenAid. Po prawej - tor ruchu mieszadła w mikserze innej marki.
Na szaro zaznaczono miejsca, do których nie sięga mieszadło.

Gniazdo napędu przystawek - pozwala na rozszerzenie zastosowań miksera
Na czole głowicy miksera znajduje się łatwo dostępne gniazdo mocowania przystawek. Dzięki temu ich montaż jest bardzo łatwy, co ułatwia ich używanie i wszechstronne wykorzystywanie miksera. 

Opływowe kształty - to łatwość mycia i użytkowania
Miksery KitchenAid mają charakterystyczny opływowy kształt, utrzymany w dziś znowu miłej dla oka stylistyce lat 60. Lakier jest solidnie utrwalony w wysokiej temperaturze, dlatego nie jest podatny na uszkodzenia mechaniczne i wyglądają one stale jak nowe. Osoby praktyczne docenią ich opływowy kształt, który pozwala na łatwe utrzymanie w czystości.

Moc maksymalnie pobierana300 W
Typ silnikaAC (prąd przemienny), napęd bezpośredni
Moc wyjściowa0,3 KM
Napięcie220 - 240 V
Częstotliwość50/60 Hz
Obroty na minutę (prędkość 1 do 10)58 do 220
Pojemność dzieży4,8 L
Materiał korpusucynkowy odlew ciśnieniowy
Sposób regulacji prędkościmechaniczny i elektroniczny
Wymiary miksera (wys. × szer.× dł.)36,2 × 22,2 × 34,3 cm
Wymiary opakowania (wys. × szer.× dł.)42,6 × 28,9 × 41,3 cm
Waga netto10,6 kg
Waga brutto12,4 kg

Maksymalna ilość produktów na jedną porcję

Zalecana maksymalna ilość mąki 
Mąka uniwersalna1 kg
Mąka pełnoziarnista800 g
Mąka na kruche ciasto500 g
Białka jaj12 średnich jaj
Śmietana do ubicia1 L
Biszkopt2,7 kg
Ciasto na chleb2 kg
Tłuczone ziemniaki3,2 kg
Ciasteczka o średnicy 5 cmokoło 100 szt.

 

Pianki Marshmallow z wodą z kwiatów pomarańczy, kokosem i jogurtem

Przepis na 100 szt.
Przygotowanie: 15 minut
Pieczenie: 15 minut
Przygotowanie do podania: 20 minut

350 g białek (ok. 9)
400 g cukru
50 g glukozy
120 g wody
11 listków żelatyny x 3,5 g, namoczonych w zimnej wodzie i odsączonych
100 g ciepłego mleka
Woda z kwiatów pomarańczy, do smaku (woda z kwiatów pomarańczy ma różne stężenie, więc należy dodawać ją ostrożnie)
48 kropli żółtego barwnika do potraw

Przybranie:
600 g wiórków kokosowych
80 g jogurtu w proszku (dostępny w hurtowniach cateringowych)

Białka ubić w dzieży za pomocą rózgi (prędkość 5). Ugotować cukier, glukozę i wodę na syrop i podgrzać do temperatury 117°C. Zagęścić nim białka (prędkość 8). Ubijać białka, aż będą zimne (prędkość 6). Gdy beza osiągnie temperaturę 40°C, ostrożnie rozpuścić żelatynę w mleku i dodać ją do bezy (prędkość 6). Na końcu dodać barwnik.
Wyłożyć masę do głębokiego blaszanego naczynia wyłożonego folią. Pozostawić, aż zesztywnieje, następnie pokroić na kwadraty i przybrać mieszanką wiórków kokosowych i sproszkowanego jogurtu.
Wskazówka: marshmallow można także przybrać mieszanką cukru pudru i mąki kukurydzianej, w zależności od gustu.

Powrót

Ważne: nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Aby dowiedzieć się więcej proszę zapoznać się z Polityką Plików Cookies.

Zamknij